את'ריום 2.0

החליפו את המערכת והיא עברה שדרוג שמוגדר כמהפך. האלגוריתם ששמר על הרשת באמצעות הוכחת העבודה (״Proof of work״) יצא לגמלאות ואת מקומו תתפוס הוכחת החזקה, (Proof of stake). את השקעת הכוח המיחשובי שבו השתמשו עד עכשיו, מחליפה למעשה שיטה של שימוש בערבות. כלומר, לכל פעולה שמתבצעת ברשת יהיה ערב. הערב הזה מפקיד סכום של 32 את'ריום ומקבל תשלום על כל פעולה שהוא מאשר. אבל, יש קאץ'. אם הוא מנסה לרמות או לא זמין כדי לאשר פעולה – המערכת לא רק תעצור לו את התשלום, היא עלולה אפילו לחלט לו חלק או אפילו את כל הערבות. השינוי הזה אמור לחסוך 99% מצריכת האנרגיה של המטבע.
לא כול בטוחים שהכול ילך חלק – ראשית, מדובר ברעיון ותיק, שמקורותיו עוד בשנות ה- 90 של המאה הקודמת. שנית, ישנה שאלה לגבי סופיות ההעברות ברשת – אם העברה אחת נגרעת, מה קורה לשאר ההעברות ולשאר התוכנות שרצו בעקבותיה? אבל השאלה הגדולה ביותר קשורה לביזור – האם הוא ייעלם? האם את'ריום יהפוך לעוד בנק שמונע מחלק מההעברות לעבור, וחוסם חלק, ואם כן, אז עבור מה צריך אותו? הרי קל וחסכוני יותר להשתמש במטבעות פיאט ריכוזיים, והביזור הוא החדשה המעניינת בכלכלה הזו.

Ethereum 2.0 הוא שדרוג גדול לבלוקצ'יין Ethereum, שמבטיח להביא מדרגיות ואבטחה משופרת. הגרסה החדשה של Ethereum תשתמש באלגוריתם קונצנזוס של הוכחת הימור במקום מערכת הוכחת העבודה הנוכחית, ויספק עסקאות יעילות ומאובטחות יותר. עם הצגת Ethereum 2.0, מפתחים יוכלו ליצור יישומים חזקים יותר בבלוקצ'יין המסוגלים לנצל את המדרגיות המשופרת ותכונות האבטחה שלו.

 
מה השתנה באת'ריום 2.0?
עבור הסוחרים עצמם, דבר לא השתנה. לאחר תקופת מעבר קצרה, הרשת, אם הכול ילך כמתוכנן, תחזור לעבודה רגילה. עם זאת, מתחת למכסה המנוע יחולו שינויים רבים – קצב העסקאות יגדל, אנרגיה תיחסך, והפלטפורמה תעבור שדרוג משמעותי שיאפשר להמשיך ולגדול. ברמה העולמית, אם זה יצליח, וזה אם גדול מאוד, אנחנו נראה את סימני השאלה לגבי צריכת האנרגיה של מטבעות אחרים עולים, וצוותי הפיתוח ייאלצו לקבל החלטות לא פשוטות.