מטבעות קריפטו הפכו לצורה פופולרית של מטבע דיגיטלי. הוא הוצג לראשונה בשנת 2008 ומאז הוא גדל בפופולריות.
זהו מטבע דיגיטלי שאינו נתמך על ידי אף ממשלה או בנק מרכזי, אלא מסתמך על קריפטוגרפיה לרגולציה ויצירת יחידות מטבע. מטבעות קריפטו משתמשת בשליטה מבוזרת בניגוד לכסף אלקטרוני ומערכות בנקאות מרכזיות.
Cryptocurrency הוא מטבע דיגיטלי שניתן להעביר, לאחסן ולסחור באופן אלקטרוני. הוא משתמש בהצפנה כדי לאבטח ולאמת עסקאות. מטבעות קריפטו הפכו לצורת השקעה פופולרית לאחרונה, כאשר מחיר הביטקוין זינק ב-2017.
ביטקוין הוא המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי ביותר שקיים כיום. עם זאת, זה לא היחיד בחוץ. ישנם כ-1500 מטבעות קריפטוגרפיים נוספים בשוק כיום, כולל Ethereum, Litecoin, Dash ומונרו.
המונח 'מטבע קריפטוגרפי' הוצג לראשונה על ידי Wei Dai בשנת 1998 כמערכת מזומנים אלקטרונית שתשתמש בטכניקות הצפנה כדי לשלוט ביצירתו והפצתו כדי למנוע הוצאה כפולה. המטבע הקריפטוגרפי המבוזר הראשון היה ביטקוין אשר שוחרר בשנת 2009 על ידי סאטושי נקמוטו (שם בדוי).
מטבעות קריפטו הם מטבע דיגיטלי שאינו מוסדר על ידי רשות מרכזית. מטבעות קריפטו ידועים גם כמטבע וירטואלי, כסף דיגיטלי או מזומן אלקטרוני.
ביטקוין היה המטבע הקריפטו הראשון שנוצר בשנת 2009 על ידי אדם אלמוני באמצעות הכינוי "Satoshi Nakamoto". ביטקוין משתמש בטכנולוגיית עמית לעמית כדי לפעול ללא רשות מרכזית או בנקים; ניהול עסקאות והנפקת ביטקוין מתבצעת ביחד על ידי הרשת.
ביטקוין גדל בפופולריות מאז הקמתו, אך הוא לא חף מבעיות. פרוטוקול הביטקוין יכול לעבד רק שבע עסקאות בשנייה, בעוד שחברות כרטיסי אשראי כמו ויזה יכולות לעבד 45,000 עסקאות בשנייה. המשמעות היא שאם נעשה שימוש בביטקוין בקנה מידה עולמי, יעברו עד ארבעה ימים עד שעסקה אחת תעבור. . זה מאט את מהירות העברת הכסף וזו בעיה שיוצרי הביטקוין נאלצו להתמודד איתה. הפתרון? הם המציאו טכנולוגיה חדשה ומפוארת בשם Lightning Network. רשת Lightning תאפשר לבצע עסקאות מחוץ לבלוקצ'יין, מה שהופך אותו למהיר יותר משימוש בביטקוין מכיוון שלא צריך לחכות לכל עסקה שתעבור. למרות שזה עשוי להיות מבלבל, ישנם שלושה שלבים שאתה צריך להבין:
1) אתה שולח את הכסף שלך לכתובת ביטקוין של מישהו אחר
2) אתה מחכה שהעסקה תאושר על ידי הכורים 3) אתה תובע את הכסף בחזרה דרך אותה כתובת ביטקוין. זה משהו שאתה צריך לעשות עם כל עסקה שיש, לא רק עסקאות קריפטו. גם אם זה היה אפשרי, זה יהיה סופר לא יעיל. לנסות לעשות את זה עם כל עסקה ועסקה. אתה לא יכול לקחת כסף מכתובת אחת בלי שבכתובת הזו יהיו מטבעות, מה שקורה בכל העסקאות.
Cryptocurrency הוא מטבע דיגיטלי המשתמש בטכניקות הצפנה כדי לווסת את יצירת יחידות המטבע ולאמת את העברת הכספים. ישנם למעלה מ-1000 סוגים של מטבעות קריפטוגרפיים, אך ביטקוין הוא הפופולרי ביותר. ביטקוין נוצר בשנת 2009 ומאז הוא גדל בפופולריות שלו.
ביטקוין כונה "זהב דיגיטלי" מכיוון שערכו נקבע על פי היצע וביקוש והוא יכול לשמש כאמצעי השקעה בדיוק כמו כל סוג אחר של מתכת יקרה.
מטבע קריפטו הוא מטבע דיגיטלי שמאובטח באמצעות הצפנה. אין לו צורה פיזית וניתן להשתמש בו לקניית סחורות ושירותים. מטבעות קריפטו נמצאים כעת בשלבי הפיתוח המוקדמים ביותר שלהם, כאשר הביטקוין הוא הפופולרי ביותר.
ביטקוין היה המטבע הקריפטו הראשון שנוצר בשנת 2009 על ידי אדם או קבוצת אנשים לא ידועים המשתמשים בשם סאטושי נקמוטו. זהו מטבע קריפטוגרפי שתוכנן להחליף כסף כפי שאנו מכירים אותו כיום, בכך שהוא מאפשר לבצע עסקאות מהירות ומאובטחות בין שני צדדים ללא כל צורך בגורם שלישי מהימן כגון בנק או מעבד תשלומים.
מאז יצירת הביטקוין, נוצרו למעלה מ-1,000 מטבעות קריפטוגרפיים שונים, כאשר יותר יוצאים מדי יום.
מטבעות קריפטו הם סוג של מטבע דיגיטלי המשתמש בטכניקות הצפנה כדי לווסת את יצירת יחידות המטבע ולאמת את העברת הכספים, הפועלים באופן עצמאי מבנק מרכזי.
המטבע הקריפטוגרפי המבוזר הראשון היה ביטקוין, שנוצר בשנת 2009. ביטקוין מקובל כיום על ידי למעלה מ-100,000 סוחרים ברחבי העולם וניתן להשתמש בו לרכישת פריטים באינטרנט וכן בחנויות פיזיות שמקבלות אותו כאמצעי תשלום.
כדי שמטבע קריפטוגרפי ייחשב בעל ערך, צריך שיהיו לו שלושה דברים: ביקוש, מחסור ושימושיות.
הביקוש הוא כמה אנשים רוצים את המטבע וכמה הם רוצים אותו. מחסור הוא כמה יש זמין. ושימושיות היא מה שאתה יכול לעשות עם המטבע – מה אתה יכול לקנות איתו? מטבעות קריפטו צריכים את כל שלושת הדברים האלה כדי שהם ייחשבו בעלי ערך.
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ או שיווק השקעות או תחליף לייעוץ או שיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין לראות באמור לעיל התחייבות להשגת תשואה כלשהיא.
אמור במדריך זה אינו מהווה ייעוץ מכל סוג שהוא לרבות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ כאמור.
שוק המטבעות הדיגיטליים הינו בעל סיכון רב.